ajtónyitás, ajtónyitás Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Csökkentette a betörések számát a járvány?

A koronavírus már egy éve határozza meg az életünket, hol jobban, hol kevésbé drasztikusan. A jelenlegi helyzet szigorúbb szabályozást követel meg, ami mindenkit érint, legfőképp a szolgáltatókat.

Ám nemcsak hátránya, de előnye is van a karantén intézkedéseknek. A statisztikák szerint a betörések száma meglehetősen csökkent az elmúlt egy évben, főleg a tavaszi és az őszi-téli időszakban, de az elmúlt évekhez képest a nyári betörések száma is csökkenést mutat. Ennek többek között a járvány is az okozója.

Ugyanis többen kényszerülnek otthon maradni, több az otthoni munkavégzésben dolgozó, így napközben többen tartózkodnak otthon. Kevesen tudják, de a betörések túlnyomó részét napközben követik el, nem éjszaka, ahogy azt sokan gondolják.

Az idősebbek is szemfülesebbek, nem dőlnek be csak úgy a magukat szakembernek kiadó bűnözőknek, és mivel egyre inkább lecsökken a személyes jelenlétet igénylő ügyek intézése, így sokkal kevesebb átverés is történik mostanság, mint régebben, ennek pedig örülni kell.

Itt az ideje a zárcserének, vagy várjunk meg, amíg véget ér a járvány?

Annak viszont már kevésbé örülhetünk, hogy nagyon korlátozott azoknak a szakembereknek a száma, akiket felkereshetünk jelenleg. Nagyon sok szolgáltató kényszerült leállásra, hiszen nem mindent lehet online vagy telefonos ügyintézéssel megoldani.

Így vannak a zárszerelők is, de őket viszont annyira nem érinti ez a korlátozás, mint mondjuk, a fodrászokat. Gond esetén a zárszerviz is hívható, ha például beletörtük a kulcsot a zárba, vagy bármilyen más azonnal orvosolandó gond esetén kereshetjük őket.

A zárcsere érdekes kérdés. Ha nem sürgős a dolog, akkor érdemes megkérdezni a szerelőt, hogy elvégezheti-e a karantén alatt a munkát vagy sem. Zárat fogunk tudni vásárolni, ha szükséges, mivel a barkácsboltok nyitva tarthatnak, ha viszont kifejezetten zárszaküzletben akarjuk megvenni a tökéletes zárat, akkor várhatóan csak a karantén intézkedések végén tudunk zárat cseréltetni. Mindenképp érdeklődjünk a lehetőségeinkről.