lakatos Pécs, pécsi lakatos, zárszerelés, zárszerelés Pécs, zárnyitás, zárnyitás Pécs

Ha becsapódik az ajtó, legyen nálad bankkártya

Aki sok filmet néz, gyakran találkozhat azzal, ahogy a főhős vagy a rosszfiú egy bankkártya segítségével jut be oda, ahova kell. Ilyenkor elmorfondírozunk azon, hogy ez mennyire működne a valóságban. Meglepő, de működhet. Persze ne a legprofibb biztonsági ajtóval próbálkozzunk, és természetesen soha se más ajtajával, pláne úgy, hogy az illető nem tud róla. De ha történetesen olyan ajtónk van, ami gombos, vagyis kívülről csak kulccsal nyitható, és pont kizártuk magunkat a lakásból, nem árt, ha ismerjük ezt a trükköt.

Léteznek hobbi zárnyitók, akik nem betörésből élnek, hanem csupán a zárak kinyitásának hódolnak. Számos cikket és videót osztottak már meg, hogyan is lehet egy becsapódott ajtót kinyitni. Itt most nem a zárt ajtóról van szó, hiszen ha csak becsapta mögöttünk a huzat, akkor nyitva van, csak mi nem tudunk bemenni. Ilyenkor jöhet a bankkártyás trükk, de sohasem az épp használatban lévő bankkártyánkkal próbálkozzunk, mert ha megsérül a mágnescsík, akkor már nem fogjuk tudni használni többé, és újat kell kérnünk. Nem biztos, hogy megéri egy ajtó kedvéért.

zárcsere, zárcsere Pécs, zárszerviz, zárszerviz Pécs, zárszervíz, zárszervíz Pécs

Bankkártya helyett kólás palack

Ha nincs nálunk bankkártya, vagy nem akarjuk tönkretenni, egy kólás palack is megfelelő célszerszám lehet. Most jöhet a kérdés, honnan vegyünk üdítős palackot, ha kizártuk magunkat? Nem kell ragaszkodnunk a kólához, bármilyen üdítős palack megteszi, akár a legközelebbi kukából is. Ha szét tudjuk vágni valahogy, nyert ügyünk van, mert a műanyag elég képlékeny ahhoz, hogy használni tudjuk. Annyi a dolgunk, hogy betoljuk az ajtófélfa és az ajtó közé, benyomjuk a kilincset, és jó esetben már bent is vagyunk.

A profi zárnyitók, és még mindig nem a betörőkről van szó, egy speciális műanyag vagy fémlap segítségével könnyedén nyitják a becsapódott ajtókat, de előfordul, hogy egy fém spirál is elég nekik. Persze ezek a módszerek sem mindig működnek pikk-pakk, előfordul, hogy órákba is beletelhet még a profiknak is, hogy ilyen módszerekkel kinyissák a becsapódott vagy bezárt ajtókat, mindenesetre azért nem baj, ha van pár trükk a tarsolyunkba arra az esetre, ha kizárnánk magunkat a lakásból. Sose lehet tudni.