zárcsere, zárcsere Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Hogyan tehetjük biztonságossá otthonunkat?

Az otthonunk védelme az egyik legfontosabb dolog. Biztonságban akarjuk tudni szeretteinket, értéktárgyainkat. Természetesen nem kell vagyonokat költenünk egy komoly biztonsági rendszer kiépítésére, némi odafigyeléssel, és egy helyesen beszerelt jó minőségű zárral is elérhetjük, hogy a betörők ne lássák célpontnak az otthonunkat.

Persze nincs olyan zár, vagy akár riasztórendszer, amit ne lehetne feltörni, vagy megkerülni, de a hangos zaj és a hosszú időt igénylő ajtók általában eltántorítják az illetéktelen behatolókat.

Pár bagatellnek tűnő intézkedéssel meg tudjuk teremteni azt a biztonságot, amire vágyunk. Pénzt vagy értéket sose hagyjunk látható helyen, például az ablak közelében. Az ajtót akkor is csukjuk kulcsra, ha otthon tartózkodunk, hiszen ha például a kertben vagyunk, nem biztos, hogy észrevesszük, ha valaki beoson hozzánk.

A kulcsra sose írjuk rá a címünket, és a kulcsokat sem célszerű az irataink mellett tartani. A pótkulcsot sose tegyük lábtörlő alá, kinti virágládába, levélszekrénybe, mivel ezeket a helyeket a betörők is ismerik, és itt fogják keresni először a kulcsunkat.

Mik a lakások vagy házak sebezhető pontjai?

Abba tévhitbe se ringassuk magunkat, hogy nálunk nincs érték, csak telefon, televízió, esetleg fényképezőgép, és ezek nem lehetnek érdekesek a betörők számára. Ezeket lehet a legkönnyebben értékesíteni, szóval mindenképp figyeljünk oda a megfelelő védelemre.

Minden háznak és lakásnak van gyenge pontja, persze nem mindegyiknek ugyanaz. Ha mindenképp biztonságban akarjuk tudni értékeinket, érdemes egy biztonságtechnikai szakember tanácsát kikérni, aki amellett, hogy tanácsokat tud adni nekünk, még árat is tud kalkulálni.

lakatos, lakatos Kecskemét, lakatos munkák, lakatos munkák Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

A leggyengébb pontok általában a nyílászárók. Sokan hiszik, hogy rendben van az ablak vagy az ajtó, mert ők nem találnak benne hibát, de egy betörő észre fogja venni, hogy bár három zár is van az ajtón, de mondjuk gyenge az ajtókeret.

Nem csak egy jó minőségű, védelemmel ellátott zárra lesz szükség, hanem egy olyan ajtóra, amit nem lehet egyetlen erős rúgással bedönteni. Persze az sem jó, ha túl óvatosak vagyunk. Ha csak pár cserép árválkodik a fészerben, felesleges egy méregdrága biztonsági lakattal lezárni.