zárnyitás pécs, zárnyitás, lakatos, lakatos Pécs, zár nyitás, zár nyitás pécs, pécsi lakatos

Hogyan védekezzünk a betörők ellen?

A betörések száma egyre növekszik, nemcsak külföldön, de hazánkban is. A betörők egyre találékonyabbak, manapság már egy hagyományos ajtó egyáltalán nem akadály nekik.

Persze biztonsági ajtót nem mindenki engedhet meg magának, de ha már a hagyományos vagy kínai zárakat egy kicsit komolyabb és védettebb darabra cseréljük, elég elrettentő lehet az illetéktelen behatolók számára, hogy könnyebben nyitható ajtót keressen. Sokan persze feleslegesnek tartják ezt, gondolván velük úgysem történik ilyesmi.

Még mindig sok a tévhit a betörésekkel kapcsolatban. Sokan úgy gondolják, hogy a betörők az éj leple alatt közlekednek, vagy épp nyáron, amikor nyaral a család. Pedig a valóságban pont, hogy nappal történik a legtöbb behatolás, amikor a boltban vagy dolgozni vagyunk. A nyaralás alatti betörés is tévhit.

Persze nem arról van szó, hogy ilyesmi nem történik, de a statisztika a hidegebb időszakban mutat több ilyen bűncselekményt. Ne ringassuk magunkat olyan ábrándokba, hogy velünk nem fog megtörténni, mert éjjel úgyis meghallanánk, nyáron meg figyelnek majd a szomszédok, inkább cseréljük le az elavult zárakat.

Milyen védelemmel látják el a zárakat?

A zárgyártók figyelembe veszik a zárfeltörő módszereket, és ennek fényében látják el különböző védelmi funkciókkal a zárakat. Ha zárcsere előtt állunk, mindenképp győződjünk meg róla, hogy a kiválasztott zár a lehető legtöbb betörési módszer ellen nyújtson védelmet.

Persze nem árt óvatosnak lenni, hiszen vannak olyan védelmek is, amik csak jól hangzanak, de lényegében nem fontosak. Ilyen lehet például a savazás elleni védelem. A szakemberek szerint nagyon ritka az ilyen betörés, ráadásul, attól hogy a zárat valamilyen kémiai anyaggal meggyengítik, még nem biztos, hogy kinyílik.

zárnyitás Pécs, zárszerelés Pécs, zárjavítás Pécs, zárcsere Pécs, lakatos Pécs

Tehát ne a savazás elleni védelem legyen az elsődleges, amit tudjon a zár. A fúrás és zártörés elleni védekezés már sokkal hasznosabb. Ezeket a módszereket gyakran használják, és bár a zár valószínűleg így is feltörhető, de jóval több időt igényel, amit a betörők ritkán kockázatnak meg. A zártörés ellen mindenképp olyan zárat válasszunk, aminél a zárbetét nem lóg ki az ajtó síkjából.

Ha nem tudjuk, melyik a legjobb ár/érték arányú zár a számunkra, akkor a zárszerelő szakértelmére érdemes bízni. Ha megmondjuk, mit szeretnénk, segítenek kiválasztani a legjobb megoldást.