lakatos Pécs, pécsi lakatos, zárszerelés, zárszerelés Pécs, zárnyitás, zárnyitás Pécs

Hová érdemes elrejteni a pótkulcsot?

A pótkulcs nagyon hasznos lehet, ha elvesztjük vagy elhagyjuk a kulcsunkat, esetleg elfelejtettük magunkkal vinni. De hova is rejtsük, hogy valóban kéznél legyen, de legyen könnyen megtalálható?

Az egyértelmű válasz erre, hogy valaki olyannál legyen, aki könnyen elérhető, mert közel lakik, és a legtöbb esetben be is jutunk hozzá. Vagy mert otthon van, vagy mert van kulcsunk. Egy idős szomszéd vagy rokon a legjobb választás ilyenkor. Ha közel laknak, érdemes a szüleinkhez is vinni egy pótkulcsot.

A kocsiban sem baj, ha tartunk ilyesmit, hiszen ez egy jó helynek tűnik. Ebben az esetben arra figyeljünk, hogy a kulcs ne legyen szem előtt. A munkahelyünk is jó választásnak tűnhet. Vannak olyan munkahelyek, melyeket munkaidő után bajos felkeresni, de azért sosem árt, ha a pótkulcsból ott is van egy.

Ahova soha ne tegyük

Szemetes, lábtörlő és postaláda: ezek tűnnek a legideálisabb választásnak, pedig egyáltalán nem azok. A betörők ugyanis itt fogják keresni először a pótkulcsot, mivel ezek annyira nyilvánvalónak tűnnek. A postaláda könnyen feltörhető, így ez sem tűnik jó megoldásnak.

Virágföldbe: most nem arról van szó, hogy ássunk el egy kulcsot a ház mellett ágyásba, ami szintén nem lesz jó megoldás. A virágföld alatt a cserepes növényeket értjük, mivel sokan teszik a cserépbe a pórkulcsot.

A gond ezzel csak az, hogy egyrészt nem biztos, hogy pontosan tudni fogjuk, hogy hol van a kulcs, másrész a korrózió dolgozni fog, ami pedig nem tesz jót majd a kulcsnak. A növények földje sok esetben savas vagy lúgos, erre jön még az öntözés, és mire szükségünk lesz a kulcsra, arra már csak egy rozsdás fémdarab marad, ami ajtónyitásra már nem igazán lesz alkalmas.

Térkő és díszkő: ezekkel is az a baj, mint a postaládával, a lábtörlővel vagy a szemetessel. Nagyon nyilvánvalóak. Ráadásul a mozgó térkő alatt észrevehető is egy pótkulcs.

Mágneses kulcsrejtő doboz: ez nagyon menő manapság, és akinek van, nagyon okosnak is hiszi magát, hogy mennyire rafinált volt. Sajnos a helyzet az, hogy a betörők sokkal rafináltabbak nálunk, és már felismerik ezeket az eszközöket, sőt, ki is fogjuk tudni nyitni.