ajtónyitás, ajtónyitás Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Mikor érdemes zárat cserélni?

Mindig vannak vészhelyzetek, amikor elengedhetetlen a zár csere. De mik ezek a vice major helyzetek, amikor érdemes kicseréltetni a meglévő ajtózárat? Ilyen eset, ha beletörtük a kulcsot. Ezen a helyzeten sajnos nem tudunk máshogy segíteni. Házi praktikákkal ne is nagyon próbálkozzunk, mert a végén akár egy komplett ajtócserére is szükség lehet. Ugyan ma már minden megtalálható a neten, rengeteg tipp és trükk a hajtűs piszkáláson át az olajos kenegetésig, de egyik sem fog költséghatékonyabb eredményre vezetni, inkább csak drágítani fogjuk az elvégzendő munkát.

A másik helyzet, amikor mindenképp meg kell fontolni a zárcserét, az a kulcsvesztés esete. Lehet, hogy csak kipottyant a táskánkból, és nem illetéktelen személyek vitték el, de ezt biztosan nem tudhatjuk, nem érdemes egy esetleges betörést kockáztatni. Hasonló eset, ha költözünk. A régi lakót ugyan kötelezheti a szerződés, hogy adjon át nekünk minden kulcsot, de biztosak sosem lehetünk benne, hogy ezeket meg is kaptuk, szóval nem árt az óvatosság. Szintén cseréljünk zárat, ha kiköltözik az albérlőnk.

zárcsere, zárcsere Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Ha mindenképp cserélni kell, milyen zárat válasszunk?

Az új zár kiválasztás főleg attól függ, milyen értékeket kívánunk védeni, és persze mekkora költségvetéssel rendelkezünk erre. Ha a saját otthonunkról van szó, és mindenképp cserére szorul a zár, nem árt olyat választani, ami a lehető legtöbb betörési módtól véd. Léteznek már betörésbiztos cilinderes zárak, fő és mellékzáras megoldások, de komplett zárrendszerek is magánszemélyek számára. Elég széles a paletta, ki tudjuk választani a leginkább betörésbiztos megoldást.

Irodák esetén már kicsit érdekesebb ez a kérdés, hiszen itt több ember kap kulcsot, és természetesen a védendő értékeket is érdemes számításba venni. Ebben az esetben azt is vegyük számításba, hogy egy főkulcsos rendszer esetén, kinek adjunk ehhez jogosultságot. A garázsokat mindenképp érdemes a legmagasabb biztonsági fokozatú zárral felszerelni, hiszen itt általában autót vagy motort, vagyis magasabb értékű dolgokat tartunk. Tároló helységek esetén is az értéktárgyakat vegyük figyelembe, hiszen egy biztonsági ajtó felesleges lehet pár lekvár vagy befőtt megőrzésére.