ajtónyitás, ajtónyitás Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Milyen esetekben hasznos a zárcsere?

Az első és legfontosabb ok, ha új lakást vásárolunk. Hiszen nincs olyan ember, aki az éjszaka közepén szívesen riadna fel arra, hogy a korábbi tulaj tévedésből, vagy nem is annyira tévedésből, de a régi házába érkezne haza.

Valljuk be őszintén, senki sem örülne ennek. Egy óvatlan mozdulat hatására el is törhet a zár nyelve, ami aztán sem kijutást, sem bejutást nem tud innentől biztosítani az ajtón. Aztán még ott van az a fránya öregedés, kopás is. Legyen egy zárszerkezet akármilyen kitűnő minőségi alapanyagból, azért az idő vasfoga kikezdi a legjobb kilincseket, valamint kulcsokat is.

Ha már a kulcsoknál tartunk, akkor ezekkel a nyitó eszközökkel is történhet baleset. Elég bosszantó tud lenni, mikor az ember hazatérve nem találja a kulcs csomóját a táskájában, vagy a zsebében, és nem tud bejutni otthonába. Történjen akár lopás, vagy csak szimplán elhagytuk, mindenképp szakember segítségére lesz szükségünk a megfelelő megoldáshoz.

Itt is szerepet játszik az anyag elöregedése, mert a régebbi kulcsok könnyebben törnek bele az ajtózárakba, vagy ha a biztonsági eszköz túl rozsdás és nehezen nyílik, ez is okozhat balesetet.

A legsürgősebb esetek, mikor zárcserére van szükség

Akár elhagytuk a kulcsot, akár beletörtük a zárba, jobb, ha azonnal lakatost hívunk, mert ő szakszerűen tudja megoldani a problémánkat. Ebben az esetben egészen biztos, hogy se az ajtónak, se saját magunknak nem okozunk semmilyen maradandó sérülést.

Mégis ha netán azt gondolnánk, hogy minek ide bárki is, hiszen magunk is meg tudjuk oldani egy vacak ajtó, pláne a saját ajtónk kinyitását, azért legyünk óvatosak. Bátorságunkban komoly károkat okozhatunk a zárszerkezetben, főleg a mai modern már több ponton is záródó ajtók esetében. Lehet, hogy zárcsere helyett egy egész ajtót kell majd cserélnünk, mert meggondolatlanok voltunk.

zárcsere, zárcsere Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Végül, de nem utolsó sorban pedig ott vannak a betörések is. Sajnos számtalan trükkös bűnöző szaladgál már odakint, aki se perc alatt képes kinyitni bármilyen zárszerkezetet. Ezernyi féle megoldást kínálnak már akár az interneten is, hogy hogyan törjünk fel rekordidőn belül bejárati ajtókat.

Manapság divatos a pillanatragasztóval, vagy purhabbal telenyomott zárbetét, ez általában azt jelzi, hogy be akarnak majd hatolni a lakásunkba, mert így kívülről már nem lehet zárni az ajtót, csak belülről. Így a munkába igyekvő háztulaj csak a kisebb zárakat kattintja be az ajtaján, a főzárat nem. Akár hogy is, de mindenképp szánjunk időt és kellő körültekintést egy-egy ilyen esetben, hiszen sokkal olcsóbban megúszhatunk egy sima zárcserét, mint egy betörés okozta anyagi kárt.