zárnyitás Pécs, zárszerelés Pécs, zárjavítás Pécs, zárcsere Pécs, lakatos Pécs

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak a zárszerelők?

Szinte mindenkinek volt szüksége egyszer zárszerelőre. De tudjuk is, hogy milyen esetekben hívhatjuk őket? A leggyakoribb az, ha akkor hívjuk őket, ha baj van, vagyis ki kell nyitni az ajtót, mi pedig nem tudjuk ezt megtenni anélkül, hogy az ajtót, a zárat vagy a saját testi épségünket kockáztatnánk. Lehet szó elhagyott vagy ellopott kulcsról, a kulcs zárba töréséről, nem nyíló ajtóról, de akár arról is, hogy kizártuk magunkat a lakásból. A szerelők anélkül is meg tudják oldani a problémát, hogy tönkretennék a meglévő zárat, már ha erre van lehetőség.

Akkor is érdemes keresni a szerelőt, ha gond van a zárral. A zárjavítás a zárszervizek fő feladataihoz hozzátartozik. Sokan szeretik maguk megoldani a problémákat, hiszen a Csináld magad el manapság nagyon divatos, viszont a zárak esetében nem biztos, hogy ez a legjobb módszer. Inkább hívjunk szakembert, aki válóban ért hozzá, és biztosak lehetünk benne, hogy a problémát nem csak ideiglenes fogja megoldani. A leggyakoribb zárproblémák az akadó zárnyelv, a lenyomott kilincsnél sem nyitható ajtó, illetve a nehezen nyíló vagy záródó ajtó.

Zárcserénél is inkább hívjuk a zárszervizt!

A zárak cseréjét szeretjük halogatni, pedig nem érdemes. Vannak helyzetek, amikor mindenképp szükséges megtenni. Ilyen esetek a kulcsvesztés, az új lakásba vagy albérletbe költözés, de akkor is érdemes elvégezni a zárcserét, ha elköltöztek tőlünk az albérlők. Ha megsérült a zár, az is nyomós ok a zárcserére, de akár egy válás is. Senki sem szeretné, ha az exe, vagy az előző lakó besétálna hozzá hívatlanul. Akkor is szükséges lehet a zárcsere, ha új lakásbiztosítást kötöttünk. A biztosítók pontosan meghatározzák, hogy milyen zárakat fogadnak el, szóval ha a miénk nem felel meg az előírásoknak, célszerű lecserélni.

Sokan hiszik, hogy ez zárcsere nem nagy ördöngösség, és megpróbálják maguk beszerelni. Ha a beltéri ajtóról van szó, valóban nem nagy ügy, de a bejárati ajtó esetén inkább hívjunk szakembert, hiszen mégis csak az otthonunk védelméről van szó.