zárnyitás Pécs, zárszerelés Pécs, zárjavítás Pécs, zárcsere Pécs, lakatos Pécs

Sokszor meglepő dolgokat keresnek a betörők akció közben

Senki nem szeretne egy nyaralásból, vagy hosszabb utazásból egy teljesen felforgatott lakásra hazatérni. Szerencsére manapság már sok eszközt bevethetünk annak érdekében, hogy akkor is biztonságban tudhatjuk ingatlanunkat, mikor éppen, több napig távol tartózkodunk. A rendőrségi felhívásokban mindig ki van hangsúlyozva, hogy nagyon megnövekszik a betörések száma nagyobb ünnepek, illetve hosszú hétvégék idején, hiszen a betörők pontosan tudják, hogy ilyenkor az emberek általában több napra elutaznak a rokonokhoz.

Kevesen gondolnánk, de egy átlagos betörés valójában nem is tart tovább 10-15 percnél. A tapasztalt rossz fiúknak ennyi idő pedig elég arra, hogy minden, amit értékesnek találnak magukkal vigyék, bár sokszor meglepődnénk, hogy milyen dolgokra szoktak rámenni. A legnagyobb veszélyben azok a tárgyak vannak, amiket könnyedén mozdítani lehet, ám ettől függetlenül nem fogják figyelmen kívül hagyni a fiókokat, ágyneműket, és a ruhásszekrényeket sem. Pontosan tudják, hogy mit hol kell keresniük!

Mit keres a betörő, ha már bejutott a lakásba?

Könnyen előfordulhat, hogy valami olyan dolgot keresnek, mely számunkra egyáltalán nem bír jelentőséggel, ők mégis hasznot tudnak húzni belőle. De vajon mik azok a dolgok, melyek felkelthetik egy betörők érdeklődését?

zárnyitás pécs, zárnyitás, lakatos, lakatos Pécs, zár nyitás, zár nyitás pécs, pécsi lakatos

Amire biztosan gondolhatunk az az, hogy mindent megtesznek, hogy ékszerekhez jussanak. Sokszor nem is számít, hogy az adott ékszer valóban értékes-e, a szelektálás, és a válogatás ráér később is. Mivel a betörők legtöbbször tényleg a gyorsaságra mennek, ezért azokat az eszközöket, melyek rögzítve vannak, nem is szokták elvinni, ám a kisebb elektromos eszközök biztosan nem fognak a helyükön maradni.

Természetesen a megtakarított készpénz begyűjtése is fontos számukra, ehhez pedig pontosan tudják azokat a rejtekhelyeket, ahova az ember elszokta dugni a félretett pénzét. Nem ritka azonban az sem, ha eltűnnek a gyógyszerek otthonról, főleg azok, melyek vénykötelesek. Ezekkel ugyanis igen szép pénzt lehet kaszálni a feketepiacon.

A tárgyi dolgoknál azonban még nagyobb értékeket jelentenek a személyes információk, dokumentumok, és adatok (például egy születési anyakönyvi kivonat). Ezekkel ugyanis a tapasztalt gazfickók a későbbiekben még igen komolyan vissza tudnak majd élni.