lakatos Pécs, pécsi lakatos, zárszerelés, zárszerelés Pécs, zárnyitás, zárnyitás Pécs

Van értelme csak a zárbetétet cserélni?

Az ajtók zárszerkezetét egy úgynevezett zárbetét működteti, ez lehet sima vagy fogaskerekes cilinderbetét. Hogy épp melyik van az ajtónkban, az az ajtó típusa dönti el. Ha elhagytuk a kulcsunkat vagy épp új lakásba költöztünk, elegendő lehet, csak a zárbetétet cserélni, amivel sok biztonsági problémát megelőzhetünk. Nem kell a komplett zárat kicserélni ahhoz, hogy kulcsot cseréljünk, így nem kell aggódnunk azon, hogy a kulcsunkat ellopták-e vagy hogy a régi lakó megtartott-e magának párat, és visszatér nosztalgiázni.

Mivel a biztonság az elsődleges szempontunk egy zárbetét cseréjekor, mindenképp minőségi zárbetétet válasszunk. Ne azt vegyük alapul, hogy olcsón megússzuk, se azt, hogy minél több zárat tudjunk beszerezni ugyanazon az áron, mint egy darab drágát. Egy minőségi zárbetét néha többet érhet a védelem szempontjából, mint sok silányabb. Jó, és korrekt áron dolgozó szakembert azonban tudunk találni, ha jól átböngésszük a kínálatot. Erre mindenképp érdemes időt szánni, hiszen inkább ezen spóroljunk, mint a zárbetéten.

Mik a jó zárbetét ismérvei?

A márkanév sokat elárulhat. Igaz, hogy nem mindenki járatos a zármárkák világában, de vannak azért olyan jól csengő, ismerősen hangzó nevek, amik minőséget fognak nekünk kínálni korrekt árakon. Ilyenek főleg a nagy európai és izraeli gyártók, akik még az alap zárbetéteket is minimum fúrásvédelemmel látják el. Ezek szinte mind középkategóriás árat képviselnek. Ilyen márkák például a LOCXIS, a Kexlocx vagy a SGK.

ajtónyitás, ajtónyitás Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Természetesen a nagy zárgyártóknak prémium kategóriás termékeik is vannak. Ezek az árban is megmutatkoznak, ugyanakkor valóban nagyobb védelmet is nyújtanak. Nemcsak fúrásvédelemmel, de törésvédelemmel is el vannak látva. Emellett azonban még számos védelmi funkcióval is rendelkezhetnek, mint például a maghúzás elleni, a kulcsmásolás elleni védelem. Ha ismeretlen kínai jelekkel írt márkát, vagy „no name” zárbetéttel találkozunk, azt inkább ne vegyük meg, mert nagy eséllyel silány minőségű, otthonunk védelmére alkalmatlan darabokról van szó.