zárcsere, zárcsere Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Ahová semmi esetre se rejtsük a pótkulcsot

A pótkulcs egy jó megoldás lehet, de egyáltalán nem mindegy, hova rejtjük el. Sokan gondolják azt, hogy valahol a bejárati ajtó körül érdemes elrejteni, hogy könnyen megtalálják, ha szükség lesz rá, de ezzel az a baj, hogy így a betörők is könnyen felfedezik. Hova ne rejtsük tehát a kulcsokat, ha biztonságba akarjuk tudni otthonunkat?

Lábtörlő vagy kuka alá: szokták mondani, hogy minél közelebb a vész, annál távolabb a baj, és ezen gondolat mentén sokan teszik nyilvánvaló helyekre a pótkulcsot mint a lábtörlő vagy a kuka, gondolván, hogy ez annyira könnyű, biztos nem teszi ide valaki a kulcsot, hiszen könnyen felfedezhető. Pedig a betörők a nyilvánvaló helyeken keresik először, biztos ami biztos alapon. A lábtörlő az egyik legrosszabb választás.

Cserepes növény földjébe: ezzel nagyon okosnak gondoljuk magunkat, és a betörők sem keresik itt általában, ugyanakkor ez sem jó megoldás. A virágföld és az öntözővíz könnyen kárt tehet a kulcs anyagában, és amire szükség lesz rá, már csak egy rozsdás fémdarabunk lesz, nem pótkulcsunk. Emellett a virágföldben keresgélni sem olyan könnyű, nem biztos, hogy elsőre megtaláljuk majd a kulcsot.

Meglazult térkő alá: a meglazult térköveket ellenőrzik először a betörők, ha tudják, hogy valahol pótkulcs van. Ez a megoldás sajnos túl egyértelmű, ide semmiképp se tegyük a pótkulcsot.

Díszkő mögé: a díszkővel hasonló a gond, mint a meglazult térkővel, könnyen megtalálható. Ha pedig sok díszkő között kell keresgélnünk, akkor lehet, hogy mi magunk sem fogjuk a kulcsot időben megtalálni. Az elemek ellen sem véd a díszkő, ha ide tesszük a kulcsot, akkor az eső lefolyhat a köveken, a kulcs pedig rozsdásodhat.

Mágneses kulcsrejtő dobozba: ezzel a módszerrel nagyon okosnak gondoljuk magunkat, de sajnos a betörők ezeket az eszközöket könnyen felismerik, és ha meglátják, akkor bizony ki is fogják nyitni. Ezzel a módszerrel is nagy kockázatot vállalunk. Természetesen léteznek ma már álcázott dobozok is, de ezek is felismerhetőek, és nem érdemes kockáztatni.