ajtónyitás, ajtónyitás Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Miért bízza az ajtónyitást zárszerelő szakemberre?

Napjainkban az emberek többsége autóval közlekedik, amit a Covid terjedése még inkább elősegített. A vírushelyzetben egyre kevesebben veszik igénybe a tömegközlekedést, vagy a biciklit. Nyilván a folyamat mögött az is megtalálható, hogy az emberek egyre kényelmesebbek, így sokak számára praktikusabb is az autóval való közlekedés, mint mondjuk a különböző tömegközlekedési eszközök igénybevétele. Egy buszjegy árából kijön a benzin, amivel eljuthatunk ugyanarra a helyre, csak nem kell várnunk, emberek között nyomorognunk, és akkor indulhatunk, amikor kedvünk tartja. Viszont, ha autós közlekedésre adtuk a fejünket, akkor számolnunk kell azzal, hogy néha kitolódunk.

Sajnos rengetegszer előfordul, hogy megbüntetnek bennünket gyorshajtás, vagy parkolás miatt, megkarcolják kocsinkat, vagy, ami a legrosszabb, kizárjuk magunkat. Az új autóknál már sokszor van lehetőség arra, hogy akár egy telefonos applikáció segítségével nyissuk ki a gépjárművet, rre azonban még nem mindenhol van lehetőség.

Annak, hogy nem tudjuk kinyitni az autónkat több oka is lehet. A leggyakoribbak azok, amikor elveszítjük a kulcsot, vagy van, amikor csak bent felejtjük a kocsiban. Ha szerencsénk van, akkor van nálunk pótkulcs, vagy van olyan családtag, aki el tudja hozni a pótkulcsot, de a tapasztalat azt mutatja, hogy csak kevés ember ilyen előrelátó, ennek nagyon csekély a valószínűsége.

Az is megtörténhet, hogy van nálunk pótkulcs, viszont a táskánk is az autóban ragadt. Ebben az esetben is valamilyen megoldást kell találnunk, hogy bejuthassunk az autóba. A helyzet nem mindig egyszerű. A legkézenfekvőbb megoldásnak természetesen az tűnik, hogy betörjük a kocsi valamelyik ablakát, így jutva el a kulcsig. Ebben az esetben célszerű előbb megnézni okostelefonon, hogy melyik ablak mennyibe kerül és ennek tudatában kiválasztani a betörni kívánt ablakot. Jó tanács: nem mindig a legkisebb ablak lesz a legolcsóbb!

Régen egy másik megoldást jelentett az, ha felfeszítjük az ajtót, de a mai autó árak mellett nem hiszem, hogy ezt bárki is szeretné kipróbálni. Jól látszik tehát, hogy egyik fenti megoldás sem az igazi. Bár célravezetők, de a keletkező kár megtérítése rendkívül költséges lenne.

Szerencsére lejártak azok az idők, amikor ezeken kívül nem létezett más megoldás. Manapság már rengeteg olyan szolgáltatást találunk, amelyek gépjárművek zárnyitásával foglalkoznak. Mivel profi szakemberekről van szó, az autó ajtajának a kinyitását károkozás nélkül végzik el, profi módon, ahogyan az elvárható tőlük. Ezek nem feltétlenül drága szolgáltatások, úgyhogy mindenképpen megéri, ha emellett dönt ahelyett, hogy a magánakciója miatt tönkre tegye autóját és háromszor annyit kelljen fizetnie.

A másik nagy előny, hogy ezek a zárszervizes szolgáltatók többnyire a nap 24 órájában készenlétben állnak, bármikor hívhatja őket. Mivel egyre nagyobb az emberek igénye a hasonló szolgáltatásokra nézve, értelemszerűen egyre több cég jön létre ebben a témakörben. Önnek csak annyi a dolga, hogy kiválassza a legmegfelelőbbet.