zárnyitás pécs, zárnyitás, lakatos, lakatos Pécs, zár nyitás, zár nyitás pécs, pécsi lakatos

Mit tud egy drágább zár, amit az olcsó nem?

Bármit is vásárolunk, mindig találunk belőle olcsóbbat és drágábbat. Ilyenkor sokszor az úgymond közép kategóriás árat választjuk, vagy épp az olcsót, mondván, az is jó, a drágább esetében csak a márkanevet és a marketinget fizetjük meg. Ez persze sok esetben így van, de nem a zárak esetében. Tény, hogy a minőségi márkák között is vannak jobban reklámozott, ennél fogva még drágább darabok. De a drága zárak árát az anyaguk is meghatározza, illetve az, hogy el vannak látva plusz védelmi mechanizmusokkal.

Az olcsó zárakról általánosságban elmondható, hogy silányabb anyagból készülnek, ennél fogva feltörni is könnyebb őket. Persze lehetne legyinteni, hogy ezt csak a drágább zárak gyártói találták ki, hogy elvegyék az emberek kedvét az olcsó zárak vásárlásától. A valóság azonban az, hogy a statisztikák alapján az olcsó zárakat gyakrabban törik fel, mint a drágákat. Mielőtt azonban rávágná bárki, hogy de, hát a drága zárat is fel lehet törni, nem? De, igen, fel lehet törni. De sokkal időigényesebb és hangosabb, ami növeli a lebukás kockázatát.

Miért válasszuk a drágább zárakat a bejárati ajtóra?

Ez egy jogos kérdés, hiszen ha fel lehet ezt is törni, miért is választanánk ezt, ha egyszer van olcsóbb is? Nos, azért, mert egyrészt a már említett statisztikák alapján ezeket a zárakat nehezebben és ritkábban törik fel, másrészt, mert ha van lakásbiztosításunk, szinte biztosak lehetünk benne, hogy ezt várják el a biztosítók. A drágább zárak általában védelemmel is el vannak látva, masszív anyagból is készülnek, ezért a biztosítók ezeket várják el, különben nem él a biztosításunk. Természetesen a kritérium nem az, hogy a zár drága legyen, hanem hogy védelemmel ellátott, de az olcsó zárak nincsenek ellátva ilyen védelemmel.

A drágább zárak sem garancia semmire, de jóval ritkább esetben próbálkozik rajtuk bárki ártó szándékkal, ami nagyobb biztonságot jelent a számunkra. Amikor zárcserére kerül a sor, ne az árakat nézzük, hanem inkább azt, hogy mit vár el tőlünk a biztosító, és mely zárak azok, amelyek nagyobb védelmet nyújtanak a számunkra.