ajtónyitás, ajtónyitás Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Befolyásolja a koronavírus járvány a zárcseréket?

Amikor eljön a bejárati ajtózár cseréjének ideje, azt ugyebár nem szabad sokáig halogatni. Mindegy, hogy költözés miatt cseréljünk zárat, vagy kulcsvesztés, esetleg zársérülés miatt jött el a csere ideje, nem szabad sokáig várni, hiszen otthonunk első védelmi vonaláról van szó. Igen ám, de mostanában mindenki arra törekszik, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzen másokkal, hiszen a koronavírus 4. hulláma megállíthatatlanul terjed, és a híradásokban is hallhatjuk, hogy egyre több a megbetegedés, ahogyan a korlátozó intézkedés is.

Ilyenkor felmerül bennünk a kérdés, hogy rendben van, hogy nem szabad várni a zárcserével, de ilyenkor tényleg annyira fontos ez? Megéri kockáztatni? Érdekes kérdés persze, hogy melyik a nagyobb kockázat, a megbetegedés vagy a betörés, hiszen a járvány miatt csökkent a betörések száma. Többet vannak otthon az emberek, egyre többen kezdenek el újra home officban dolgozni, így kevesebbet üres a lakás, a betörők pedig inkább akkor mennek, ha senki nincs otthon, ugyebár. Ugyanakkor egy rossz zárral még a boltba se biztonságos lemenni.

Erre figyeljünk, ha zárszerelőt hívunk COVID idején

Ha a zár rossz, akkor mindenképp szerelőt kell hívni, járvány ide vagy oda. Ugyanakkor vannak esetek, amikor várhatunk a cserével. Ha mindig van otthon valaki, vagyis minimális annak az esélye, hogy illetéktelenek érkeznek meg a saját kulcsunkkal, akkor ezekben az esetekben várhatunk, ha nagyon tartunk a fertőződéstől. Ilyen eset a költözés akár saját, akár albérletről van szó, de a szakítás is, ha nem fenyeget minket közvetlen veszély. Ha viszont a zár megsérül, nem tudjuk nyitni-csukni, akkor nem szabad várni.

Ilyenkor sem kell azért aggódnunk, mert az alapvető egészségügyi szabályok betartása mellett bátran kihívhatjuk a szerelőt. Legyen rajtunk, és a szerelőn is maszk, tartsunk távolságot, és a kézfertőtlenítőt is készítsük ki. Ha így teszünk, akkor nyugodtan hívhatjuk a zárszerelőt, mert aggódnunk nem kell majd. Ha nagyon biztosra akarunk menni, akár azt is kérhetjük, hogy hozzánk csak oltott szerelő jöjjön.