ajtónyitás, ajtónyitás Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Mikor elegendő a zárjavítás és mikor kell zárat cserélni?

A zárak hasznosságát már nem kell ecsetelni senkinek, hiszen mindannyian tudjuk, hogy családunk, ingatlanunk és értékeink biztonságáért felelnek. Ezért nem is mindegy, hogy milyen zárat választunk, ha építkezünk vagy felújítunk. A legtöbben ugyanis az ablakokkal együtt a bejárati ajtókat is ki szokták cserélni, ezzel együtt pedig új zárakra is szert tesznek. Azonban még a legújabb, legmodernebb zárakkal is történhetnek problémák, amikor zárcserére vagy javításra van szükség. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy mikor melyiket válasszák.

Ekkor kell zárat javíttatni

A zárjavítás nyilván költségeit tekintve kedvezőbb megoldásnak tűnik a cserénél, de mégis sürgősebb beavatkozást igényel. Rendszerint ugyanis akkor van rá szükség, ha beakadt a zár nyelve, lenyomott kilincsnél sem akar kinyílni az ajtó vagy egyszerűen nyithatatlanná vagy zárhatatlanná vált egy zár. Az akadások és kulcsbetörések esetén szintén zárjavításra van szükség. Az SOS művelet miatt fontos, hogy olyan szolgáltatót találjunk, aki a hét minden napján, a nap minden órájában a rendelkezésünkre áll, hiszen senki sem szeretne a lakása rabja lenni vagy az utcán éjszakázni egy elromlott zárszerkezet miatt. A szakértő munkatársak hatékonyan és professzionális módon képesek megtisztítani, beállítani és megjavítani a zárakat, hogy azok aztán éveken át tehessék még tovább a feladatukat.

zárcsere, zárcsere Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Amikor már nem elég a csere, új zárra van szükség!

Sokan azt gondolják, hogy ha zárszervizt hívunk akkor az biztosan zárcserével jár. Ez azonban nincs így, egyes esetekben elegendő a meglévő zárszerkezetet megjavítani és a hiba elhárításával újra használatba vehetjük azt.

Vannak azonban olyan helyzetek, amikor már menthetetlen a zárszerkezet vagy más okból kifolyólag cserére van szükség. A legtipikusabb ilyen esetek, ha elhagyjuk a kulcsunkat vagy azok használhatatlanná válnak. Szintén zárat kell cserélnünk ha új helyre költözünk, és nem szeretnénk a korábbi lakók zárját használni. Az elromlott és javíthatatlan zárat és a beletört kulcsos zárszerkezetet is többnyire cserélni kell. Egyes esetekben pedig a nagyobb biztonság érdekében kényszerülünk új zárat beépíttetni.