zárcsere, zárcsere Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Nem vicc: van olyan drága zár, ami fél perc alatt feltörhető!

Családunk, otthonunk és értékeink megóvása fontos feladat a saját ingatlannal rendelkező lakástulajdonosok számára. A mai világban azonban szükségessé vált, hogy minőségi zárakkal védjük meg magunkat az illetéktelen betolakodóktól. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy még a prémium kategóriásnak vélt, igen drága pénzért kapható zárak között is akadnak olyan egyszerűbb szerkezetek, amelyeket egy profi zárfeltörő fél perc alatt is képes hatástalanná tenni.

Szomorú tény, hogy a legdrágább változatok között is akadnak olyan példányok, amelyeket gyerekjáték kinyitni. Igazából akárkiből válhat manapság már zárfeltörő, hiszen az internet tele van – elsősorban angol nyelvű – oktató videókkal és leírásokkal, hogy hogyan lehet a legegyszerűbb módon feltörni egy zárat. Ehhez mindössze internetre, némi angol nyelvtudásra és természetes kíváncsiságunkra lesz szükségünk. A zárgyártó cég nevére és a „lockpicking” kifejezésre rákeresve pedig elözönlenek bennünket a „csináld magad” oktató videók.

Egy amatőr is 10 perc alatt végez akármilyen zárral

Az oktató videók segítségével még egy kezdő betörő jelölt is néhány perc alatt képes kinyitni az egyszerűbb zárszerkezeteket. A legtöbb zár ugyanis 10 percen belül hatástalanítható roncsolás nélkül. Így a tulajdonos észre sem veszi a betörést, sőt még zárszervizes cégre és zárcserére sincs szükség a kulcs nélküli zárnyitás után. Bár legtöbbször egy speciális világítós nagyító és speciális célszerszám is szükséges a művelethez.

ajtónyitás, ajtónyitás Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Azt azért nem árt tudni, hogy ezek a zárnyitó céleszközök engedélykötelesek, mivel a közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek számítanak – bár tény, hogy külföldről mindenféle gond nélkül, akárki megrendelheti magának interneten keresztül a teljes készletet. A modern betörők ellen ma már sokféleképpen védekezhetünk, így megfelelő, rejtett kialakítással, mikrocsipes kulcsokkal és a védőpajzs nevű technológiával. Mindenesetre nem árt, ha egy jó zárszervizes telefonszámát elmentjük a készülékünkbe minden eshetőségre felkészülve!