zárcsere, zárcsere Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Rossz környéken is biztonságosan

Amikor költözünk, sokszor nem nagyon válogathatjuk meg, hogy milyen környékre költözünk, mert egy drágább környéket nem engedhetünk meg magunknak. Az ingatlan árakat ugyanis sokszor az is befolyásolja, hogy milyen a környék. Ha nem elég biztonságos, mert mondjuk sok ott a betörés vagy más bűncselekmény, akkor a lakásokat nehezebben adják el, illetve adják ki, így olcsóbbak is. Az ár pedig sokak számára döntő tényező. De attól, hogy egy környéken gyakori a betörés, még nem jelenti azt, hogy hozzánk is be fognak törni.

Meg kell tenni a megfelelő óvintézkedéseket, és akkor biztonságban fogjuk érezni magunkat. Az első lépés, hogy megfelelő ajtó kerüljön a bejáratra, arra pedig egy védelemmel ellátott biztonsági zár. Ez több szempontból is jó döntés, egyrészt mért védettebb lesz a lakás, másrészt a lakásbiztosítások is kikötik a védelemmel ellátott zárakat, egy rossz környéken pedig mindenképp elengedhetetlen, hogy legyen lakásbiztosításunk. De nemcsak egy jó zárral védekezhetünk, hanem ajtó és ablakrácsokkal is, és higgyék el, ez egyáltalán nem túlzás.

Ajtó és ablakzár a betörők ellen

Sokak számra persze valóban túlzásnak tűnhet rácsot tenni az ablakra vagy az ajtóra, de bizonyos esetekben egyáltalán nem az. Az ablakrács persze akkor lehet érdekes számunkra, ha a földszinten van a lakás, és az utcáról vagy az udvarról könnyen be lehet mászni rajta, ha nyitva van az ablak. Rengeteg lopást követnek el ablakon keresztül, így ez egyáltalán nem túlzás, hanem óvintézkedés. Csalási házak esetén is érdemes megfontolni ezt a lehetőséget, különösen akkor, ha az ablak az utcafronton van.

Az ajtórács is megoldás, ha védeni szeretnénk az ajtót. Persze fontos, hogy megfelelően legyen felszerelve, mert ha könnyen ki lehet mozdítani a helyéről, akkor nem éri el a célját. Ugyanez a helyzet, a zár esetében is. Az ajtórácsra is megfelelő zár kell, különben könnyen fel lehet törni. Védelemmel ellátott zárak sem feltörhetetlenek, de nagyobb védelmet jelentenek, mint a silány zárak.