zárcsere, zárcsere Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Hova érdemes WC-zárat venni?

A beltéri zárakra nem fordítunk kellő figyelmet a kiválasztásnál, legtöbben megveszik az első, olcsó BB zárat, és ennyivel le is tudják a dolgot. Vannak azonban olyan helyek, ahol egyáltalán nem mindegy, milyen a beltéri zár, különösen a mosdó zárja.

Ez persze elsősorban a plázákban, éttermekben és a hotelekben van így, ugyanis itt speciális igényeknek kell megfelelnie egy WC zárnak. Nem elég, hogy zárható, még olyan igény is szokott lenni, hogy kívülről nyitható legyen. Gyakorta megesik ugyanis, hogy valaki beszorul egy mosdóba valamilyen oknál fogva, így meg kell lennie a lehetőségnek, hogy gyorsan ki lehessen szabadítani.

A WC-zár estében ez nagyon könnyen kivitelezhető, ugyanis ezek a zárak úgy vannak kialakítva, hogy könnyedén meg lehessen oldani egy ilyen problémát is. WC-zárral elsősorban plázákban, mozikban találkozhatunk, esetleg vendéglátóhelyeken, ugyanakkor egyre többen választják már a lakásukba is ezt a lehetőséget. Érdekes kérdés persze, hogy miért van szükség egy otthonban WC zárral, amikor otthon még a WC ajtót sem szükséges kulcsra zárni, mert az esetek többségében ennyire nem szeretnénk magánszférát, mégis csak az otthonunkról van szó.

Mit tud egy WC-zár, ami miatt sokan a lakásukba is ezt választják?

A WC zárak ugyebár attól érdekesek, hogy kívülről is nyithatóak, akár egy pénzérme vagy egy fémdarab segítségével. Ez persze jó, de mi szükség lenne erre a képességre a lakásban? Nos, megeshet, hogy gyermekünk vagy akár idős szerettünk zárja magára az ajtót véletlenül, viszont attól nem kell tartanunk, hogy ne tudnánk hamar kiszabadítani. Sokan azonban nem a fürdőt vagy a mellékhelyiséget látják el ezzel a zárral, hanem kamasz gyermekük szobáját. De miért is van ez így?

Nos, sok kamasznak van arra igénye, hogy magára zárhassa a szobaajtót. Persze mi, aggódó szülők nem tudjuk, hogy megadjuk-e ezt a szabadságot gyermekünknek vagy sem, de a WC zár segítségével megtehetjük. Az ajtó csukható lesz, ahogy gyermekünk akarja, viszont vész esetén bármikor bejuthatunk, tehát megvan a szülő biztonságérzete is. Meglepő lehet, hogy milyen sokan élnek ezzel a lehetőséggel az otthonukban is.