zárnyitás Pécs, zárszerelés Pécs, zárjavítás Pécs, zárcsere Pécs, lakatos Pécs

Mikor hívhatjuk a zárszerelőt?

A zárszerelő számát senki sem szereti tárcsázni, mert már előre aggódik, hogy mennyire drága lesz a munka, amit kell végezni. Ennek ellenére vannak helyzetek, amikor nem halogathatjuk tovább a hívást. De mikor és milyen zárakhoz hívhatunk zárszerelőt?

  • elveszett kulcs: ha elveszik a kulcs, előbb ne feltétlen a rendőrséget riasszuk, mert biztos ellopták, hanem a zárszerelőt, aki egyrészt be tud minket engedni az otthonunkba, másrészt ki tudja cserélni a zárbetétet, hogy lopás esetén is biztonságban tudhassuk szeretteinket és értékeinket.
  • zárba törött kulcs: ha a kulcs a zárba törik vagy csak beleszorul, a zárszerelő könnyen és gyorsan orvosolni tudja a problémát. Akár azt is megpróbálja, hogy kiszedi a törött darabot, és ha van pótkulcsunk, és a zár ép, akkor már készen is van.
  • zárcsere: vannak esetek, amikor az egész zárat ki kell cserélni, ezt pedig semmi esetre se bízzuk ezermester rokonokra, hanem csakis képzett zárszerelő szakemberekre.
  • zárbetét csere: ha új kulcsra van szükség, akkor a zárbetétcsere lesz a megoldás. Ez költözés, új vagy használt lakás vásárlása, bérlése esetén, szakításkor vagy a már említett kulcsvesztéskor lehet szükséges. A zárbetétcserét is jobb, ha szakember végzi, mert ha nem megfelelően kerül behelyezésre a zárbetét, a zár roppantásával könnyen feltörhető lesz az ajtó, ezt pedig nem érdemes kockáztatni.
  • akadó zár: ha akad a zár, akkor sokszor inkább feszegetjük, mintsem szerelőt hívnánk, pedig az a hatékonyabb megoldás. Az akadást sok minden okozhatja, amit a szerelő könnyen fel tud deríteni, és a szakszerű olajozást is könnyedén megoldja.
  • szekrény zárak : a legtöbben csak az ajtókra gondolnak, amikor felmerül a zárak kérdése, pedig lehet zár egy szekrényen, vitrinen vagy íróasztalon is. Ezekhez a zárakhoz is bátran hívhatunk zárszerelő szakembert.
  • beltéri ajtózárak: sokszor csak a bejárati ajtóhoz hívunk szerelőt, pedig a beltéri ajtókhoz is érdemes inkább a szerelőt hívni, nem pedig egyedül szerelni be a zárakat.