zárcsere, zárcsere Kecskemét, zárszerviz, zárszerviz Kecskemét, zárszervíz, zárszervíz Kecskemét

Milyen zárat válasszunk, ha turistáknak adjuk bérbe lakásunkat?

Az ingatlan befektetés az egyik legjobb befektetési lehetőség. Sokan élnek is vele, és a saját lakásunkon, házunkon kívül még több más lakás is a birtokukba van, melyet kiadnak. A legtöbben inkább hosszú távú kiadásban gondolkodnak, de például azok, akik egyetemistáknak adják ki a lakásukat, a nyári szezon egy holt időszak, amit úgy próbálnak meg áthidalni, hogy turistákat fogadnak. Számos weboldal és foglalási oldal is létezik már erre, így érdemes meggondolni, hogy milyen zárat tegyünk fel az ilyen lakásunk ajtajára.

Ez azért lényeges kérdés, mert így a lakásunk konkrétan egy átjáróház, és nem tudhatjuk, hogy aki kivette, az nem azért tette-e, hogy felmérje a terepet, majd a pótkulcsával egy szép napon kirámoljon minket, vagy épp az új vendégeinket. Ezt elkerülendő a vendégek utáni zárbetétcsere nem egy kifizetődő megoldás, ráadásul rettentően macerás is. Természetesen ez túl is vannak lehetőségek. Vannak, akik az okos zárakat veszik igénybe, és olyan zárat választanak, melynek nincs hagyományos kulcsa, így másolni sem lehet.

A másolatvédett kulcs lehet a megoldás

Sokan azonban még mindig tartanak ettől a lehetőségtől, megbízhatatlannak tartják a technológiát. Ők inkább a hagyományos zárakat választják. Számukra a másolatvédett kulcs lehet a megoldás. Ez persze nem azt jelenti, hogy a kulcsot lehetetlen lemásolni. Egy kulcs másolható, ugyanakkor vannak könnyebben és nehezebben sokszorozható darabok. Egyrészt érdemes olyat választani, ami a nehezen másolható kategóriába esik, másrészt a másolatvédett kulcs lehet a jó megoldás ilyen esetekben.

A másolatvédett ugyanis azt jelenti, hogy a másoláshoz jogosultság szükséges, mi nemcsak a személy nevét adja meg, hogy ki másolhat, hanem azt is, hogy melyik cég végezheti el ezt a feladatot. Ha egy ilyen kulcsot bevisz valaki egy másolóba, ott kiderül, hogy az illető jogosan vagy jogtalanul próbálkozik, és a másoló meg fogja tagadni a másolást. Így nem kell attól tartani, hogy egy vendég saját kulcsot szerez magának a lakásunkhoz.