Rossz környékre is bátran költözhetünk, csak tegyünk meg a megfelelő óvintézkedéseket

Amikor költözünk, nem mindig ott kapunk kiadó lakást, esetleg eladó ingatlant, ahol szeretnénk, mert a pénztárcánk nagyban befolyásolja a döntésünket. Egyes környékek olcsóbbak, mert mondjuk, messzebb vannak a központtól, de azért is lehet kedvezőbb az ára, mert rossz környék, több a betörés vagy más bűncselekmény, ez pedig nagyon le tudja nyomni az árakat. Megeshet persze, hogy nem tehetünk mást, ilyen környéken kell lakást keresnünk. Aggódni persze nem kell, csak meg kell tenni a megfelelő óvintézkedéseket.

Az első lépés, hogy bemegyünk a rendőrségre, és ellenőrizzük, hogy valóban rossz-e az említett környék. A rendőrségen ugyanis vezetnek statisztikákat, mely gyakran a neten is fent van, így meg tudjuk nézni, hogy a környék valóban rossz vagy csak a híre. Ha nagyon sok bűncselekmény történik arra, érdemes megfontolni, a döntést, esetleg távolabb költözni. Ha viszont mindenképp az adott környékre költözünk, akkor viszont érdemes felkészülni, és megfelelően felkészíteni az otthonunkat, így nem történhet akkora baj.

Az ajtó és ablakrács sem feltétlen túlzás

Az első, amit mindenképp tegyünk meg, hogy ellenőrizzük az ajtók és az ablakok állapotát. Ha vetemedik, már inog, vagy nem áll stabilan a keretben, akkor cseréltessük ki a nyílászárókat. Amennyiben a nyílászáró minőségével nincs gond, jöhetnek a zárak. Védelemmel ellátott, biztonsági zárat válasszunk, melyek a leggyakoribb betörési módszerek ellen védelmet fognak nyújtani, mint a zárfeltúrás, a zármanipulálás vagy a fésűzés ellen. Természetesen ezek a zárak is feltörhetőek, de sokkal nehezebb és időigényesebb a kinyitásuk, így a betörők ritkábban próbálkoznak rajtuk.

Ha földszinti lakásról van szó, esetleg olyan családi házról, aminek az ablaka az utcára néz, de takarásban van, akkor az ablakrács sem rossz megoldás. Az ablakrácsot sokan túlzásnak érzik, de rengeget betörést követnek el ablakon keresztül, így ez is jó megoldás lehet a védekezésre. És ha már a rácsoknál tartunk, az ajtóra is kerülhet fel rács, viszont ebben az esetben is védelemmel ellátott zár kerüljön fel, akárcsak a bejárati ajtóra.