zárnyitás Pécs, zárszerelés Pécs, zárjavítás Pécs, zárcsere Pécs, lakatos Pécs

Rossz környékre is bátran költözhetünk?

Amikor költözünk legyen szó egy új városról, vagy egy új környékről, akkor mindenki igyekszik úgy választani, hogy a lehető legbiztonságosabb környéket válassza. Ám néha nem tehetünk mást, mind oda költözni, ahol a pénztárcánkhoz mért, eladó lakást találunk. Ilyenkor nem mindig a legjobb környéket tudjuk választani. Persze abban biztosak lehetünk, hogy az eladó nem siet majd az orrunkra kötni, hogy a környéken sok a betörés vagy a garázdálkodó tinédzser, esetleg rossz természetű szomszéd lakik mellettünk.

Ha egy kicsit tájékozódni szeretnénk, akkor érdemes a rendőrséget felkeresnünk, mivel náluk elérhető egy olyan térkép, illetve statisztika, ami nyilvános, és megtudhatjuk belőle, hogy melyik környéket jobb elkerülni, és melyik mondható biztonságosnak. Természetesen akkor sem kell kétségbe esnünk, hogy olyan környékre kell költöznünk, ahol nagyobb a bűnözés és a bűncselekmények aránya, mint más körzetekben vagy városban. Egy kicsit nagyobb odafigyelés kell, már ami a biztonságot illeti.

Így tegyük biztonságosabbá az otthonunkat!

A költözés után azonnal cseréljünk zárat, lehetőleg olyat válasszunk, ami többféle védelemmel is el van látva. Emellett az ajtók és az ablakok állapotát sem árt ellenőrizni, és ha már meg van vetemedve, akkor mindenképp érdemes ezt is lecserélni. Természetesen, ha a lakás a 10. emeleten van, akkor nem kell azon aggódnunk, hogy esetleg bejut rajta valaki, ám még ilyen esetekben is érhetnek minket meglepetések, ugyanis ha a szomszéd erkélye közel van, akkor akár innen is bejuthat hozzánk, nem árt óvatosnak lenni.

Az ajtó és ablakrács is remek megoldás. Ablakrácsot leginkább akkor szoktak javasolni, ha a lakás a földszinten van, és nem kell nagyon megerőltetnie magát senkinek, aki be akar rajta mászni. Amennyiben társas házról van szó, akkor nem szükséges ablakrács, ám ha van rá esély, hogy valaki át tud jutni az erkélyünkre, akkor itt is érdemes védelemről gondoskodni, bár ebben az esetben elég lehet a redőny is, hiszen ha lehúzzuk, azon nehezen lehet bejutni.